Üçgöz İlkokulu

Vizyon: VİZYON Öğrencisi yüksek akademik ve ahlaki donanımlı, öğretenlerin ve öğrenenlerin birbirlerinin gelişimine yardımcı olabildiği, paydaşlarıyla barışık, kaliteyi temsil eden bir "Öğrenen Okul" modeli olmak.

Misyon: MİSYON Milli, ahlaki ve ilmi değerleri öğrencilerimize kazandırmak için, eğitim-öğretim olanaklarını en üst düzeyde kullanarak gelecek neslimiz olan öğrencilerimize yeterli eğitim ve öğretimi sunmak; tüm çalışanlar, öğrenciler ve velileriyle bir bütünlük içinde her gün yenilenen, kendini geliştiren, çevresine bir kültür modeli olmaktır.

Başarılar: 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Besni´den Kahramanlarımıza Resim,Şiir ve Kompozisyon Yarışması Kompozisyon dalında İlçe 2.ciliği 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Oyun Şenlikleri kapsamında 1. sınıflar İlçe 1. liği, 4. sınıflar İlçe 3. lüğü 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Öğretmenler Günü Etkinlikleri Benim Canım Öğretmenim Resim Yarışması Anasınıfı dalında İlçe 2.liği 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Oyun Şenlikleri kapsamında 2. sınıflar İlçe 2. liği, 3. sınıflar İlçe 3. lüğü, 2018 Yılında Beyaz Bayrak Ödülü, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Oyun Şenlikleri kapsamında 2. sınıflar İlçe 3. lüğü, 3. sınıflar İlçe 1. liği, 4.sınıflar ilçe 2.liği

Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: İzollu Mezrası´ndan 1 adet taşımalı öğrenci servisi gelmektedir. Öğretmenler için okulumuza ait servis bulunmamaktadır. Köydeki ortaokul öğretmenlerine ait özel servisle öğretmenlerimiz isterse gidiş-geliş yapabilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Oyun Şenlikleri Etkinlikleri ( Yağ Satarım, Mendil Kapmaca, Tombik, Yakan Top)
Bilimsel Etkinlikler: EDEB Projesi Zeka Küpü Yarışmaları ( ABC Bağlama, Sudoku, Mangala)
Proje Çalışmaları: Beyaz Bayrak, EDEB

WEB - https://besniucgozio.meb.k12.tr

Adres - ÜÇGÖZ KÖYÜ ATATÜRK MEVKİİ ATATÜRK KÜME EVLERİ ÜÇ GÖZ ILK OKULU BLOK NO 145 BESNİ / ADIYAMAN

Öğretim Şekli :Normal Eğitim

Yerleşim Yeri - Daha önce belde statüsünde olan Üçgöz Köyü, iş imkanları ve daha iyi yaşam koşulları için şehir merkezlerine özellikle yurt dışına aşırı nüfus göçü sebebiyle nüfusu 2000´in altına düştüğünden köy statüsüne geçmiştir. Köyün büyük bir nüfusu yurt dışında yaşamaktadır.

Ulaşım Her gün saat başı dolmuş seferleri akşam 17.00´ye kadar ilçe merkezine yapılmaktadır. Okulun ulaşım sorunu bulunmamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine 11 km, il merkezine 55 km uzaklıktadır.